גמילה מאלכוהול

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

גמילה מאלכוהולגמילה מאלכוהול נחשבת לגמילה קשה, אך אפשרית. שלבי הגמילה הראשונים, אשר יכולים להימשך כחודש ויותר יכללו גמילה פיסית, בה המכור ינסה להתגבר על התופעות הפיזיות הנלוות להפסקת השתייה. בשלבים הבאים, ינסה האדם להיגמל מהרגלי השתייה לחלוטין, למרות הקושי הרגשי הנלווה לכך.

שלב זה מלווה בעליות ומורדות, אולם למעשה, אינו נפסק לעולם. בתחילה, האדם נרגש ומעודד מתחושת ההצלחה, אך תחושה זו מתעמעמת לאורך הזמן, כאשר מתגלים כל אותם דברים נשכחים אשר בגינם התחילה השתייה.

המאבק היומיומי בצורך לשתות הוא ההתמודדות הקשה, אשר הצלחה בו מסמלת את הצלחת התהליך כולו. לא ייפלא הדבר, כי המכורים סופרים את רגעי חוסר השתייה, בימים ולפעמים אף בשעות בודדות.

תהליך הגמילה משתיית אלכוהול מלווה את האדם ומהווה תמיכה לאורך שנים רבות. הטיפול יכול להיעשות במרכזי גמילה מאלכוהול או דרך קבוצות תמיכה למכורים (אלכוהוליסטים אנונימיים). בכל מקום בו ייעשה, הוא חייב לכלול טיפול פסיכולוגי-נפשי, בכדי לטפל בבעיות לא פתורות אשר מצריכות פתרון מכל סוג שהוא. פעמים רבות, יימצא המטופל צורך בקבוצת תמיכה, בכדי להרגיש חלק מקבוצה גדולה יותר אשר נותנת הד להרגשותיו ולתאוותיו.

מעבר לכך, ובמקביל, צריך המטופל לטפל בכל המשברים והנושאים בחייו אשר התפרקו עקב ההתמכרות לאלכוהול, כמו למשל, מקום עבודה או שיקום זוגיות וקשרי המשפחה. ההצלחה הגדולה ביותר תתבטא בהרגשתו של המטופל ובעוצמת אמונתו בעצמו. ככל שהאדם ייקח את גורלו וחייו בידו וינסה לשנותם, כך השינוי יהיה מהיר יותר ויחזיק מעמד לפרק זמן ארוך יותר. בנוסף, מומלץ שהנגמל יקפיד על תזונה בריאה במהלך הגמילה לשם בניית הגוף ושיקומו.

תסמינים של גמילה מאלכוהול

חומרת התסמינים ומשך הופעתם יהיו תלויים ברמות האלכוהול הנמצאות בדם המטופל, ובתפקודי הכבד. ככל שהמטופל יהיה מבוגר יותר ובעל כשל כבדי משמעותי יותר, כך חומרת התסמינים תהיה גדולה יותר.

בדרך כלל התסמינים האופייניים לאחר מספר שעות ללא אלכוהול הם רעד, הזעת יתר, דפיקות לב חזקות וחוסר תיאבון. פעמים רבות, לאחר פרק זמן ארוך יותר, של מספר ימים לאחר התחלת תהליך הגמילה מופיעים גם דמיונות שווא, הזיות ושמיעת קולות. כמו כן, עלולים להופיע התכווצויות שרירים, רעב חריף, התעלפות, לחץ דם מוגבר, הזעת יתר או רעד.

לפני תחילת התהליך כולו, על המטופל לקבל הערכת רופא בנוגע למצבו הבריאותי הכללי. הרופא יבדוק את מצבו הפיסי, כמו גם הנפשי ואת אפשרויות הטיפול בו. המטופל יישאל על ניסיונות קודמים של גמילה בעברו, מחלות גופניות נלוות, מחלות לב או מחלות כליליות.

הוא יזדקק לספירות דם ובדיקות דם כלליות אשר ייתנו תמונה רחבה יותר על מצבו הבריאותי. תמונה כוללת ומלאה תוכל לתת צפי מדויק יותר, הן למטופל והן למטפלים על תסמיני הגמילה וסכנותיה. בכל מקרה, גם אם מתגלות בעיות פיסיות חמורות, יש לחשב את מידת העלות- תועלת של טיפול זה.

הצלחת התהליך

תהליך הגמילה כולו מלווה בלקיחת תרופות רבות, אשר מצליחות במידת יעילות שונה, להפחית את חומרת התסמינים, או לטפל באלה אשר הופיעו. תרופות אלו יכולות לכלול תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים, או Lorazepam ואחרות, אשר פועלות לטווח בינוני ונחשבות לבטוחות יחסית. בדרך כלל סיכוני השימוש בתרופות אלה קטנים, אם לא קיימת מחלה נלווית אחרת.

תהליך הגמילה נחשב למוצלח, רק לאחר מספר שנים בהם המטופל מצליח להחזיק מעמד, כך שיהיה בשליטה על כמויות ומינון השתייה האלכוהולית. אבן בוחן נוספת תהיה מידת שיקומו התעסוקתי, הבינאישי והחברתי.

המטופל יצליח להחזיק את עצמו מהרגל זה, רק כאשר יוכל להתנתק מכל סביבתו הקודמת ויחיה חיים נורמטיביים ויצרניים. פעמים רבות, רק התנתקות מלאה מהסביבה החיצונית, אשר הייתה זו אשר השפיעה לרעה על המטופל , יכולה לספק למטופל את אותה שלווה לא מסוכנת לה הוא זקוק.

ראו גם:
גמילה מהתמכרויות באמצעות היפנוזה

התמכרות היא לא משחק! בחרו נכון – גמילה מהתמכרויות!

המרכז לגמילה מהתמכרויות

האתר המקיף והמקצועי ביותר בתחום ההתמכרויות, כל מה שרציתם לדעת על התמכרויות במקום אחד. אנו מנגישים לכם את הידע האיכותי ביותר מצורה נוחה ועושים לכם סדר בכל המידע הרחב שיש על הנושא.

אז מה היה לנו בכתבה:
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!